Posted on 

 by 

 in 

Mattias Stenberg – Nova-prisvinnare och en formgivare att ha koll på

Mattias Stenberg är en svensk formgivare och möbeldesigner som vann Årets Nova-pris för sin design av Nova-lampan. Han har arbetat med många kända varumärken och har skapat en rad innovativa och prisbelönta designarbeten. I denna artikel kommer vi att titta närmare på Mattias Stenbergs karriär, hans designfilosofi och några av hans mest kända projekt.

Bakgrund och karriär

Mattias Stenberg föddes 1972 och utbildade sig till möbelsnickare innan han började studera på Konstfack i Stockholm. Efter examen arbetade han först för arkitektfirman Claesson Koivisto Rune och senare som formgivare för företag som Offecct och Zero.

Stenberg är känd för sin innovativa designfilosofi och hans arbete med att utforska nya material och tekniker. Han har skapat en rad prisbelönta designarbeten och har vunnit flera utmärkelser för sitt arbete, inklusive det prestigefyllda Årets Nova-pris.

Designfilosofi och inspiration

Mattias Stenbergs designfilosofi handlar om att skapa innovativa och funktionella designarbeten som samtidigt är vackra och inspirerande. Han tror på att använda teknik och material på nya sätt för att skapa unika och nyskapande designarbeten.

Stenberg hämtar sin inspiration från naturen och dess skiftande former och färger. Han tror på att använda material som är hållbara och åldras vackert. Han tror också på att arbeta med minimalism och att skapa design som är enkel och funktionell.

Projekt och designarbeten

Mattias Stenberg har arbetat med många kända varumärken och har skapat en rad innovativa och prisbelönta designarbeten. Här är några av hans mest kända projekt:

Nova-lampan: Nova-lampan är Mattias Stenbergs mest kända designarbete och vann Årets Nova-pris. Lampan är tillverkad av papper och plast och skapar en mjuk och vacker belysning som sprider sig över rummet.

Tundra: Tundra är en serie lampor som Mattias Stenberg skapade för Zero år 2010. Lamporna är tillverkade av aluminium och har en minimalistisk design som skapar en känsla av rymd och ljus.

Sula: Sula är en bänk som Mattias Stenberg skapade för Offecct. Bänken är tillverkad av en enda platta av aluminium och har en minimalistisk design som skapar en känsla av lätthet och enkelhet.

Mattias Stenbergs arbete har också inkluderat möbeldesign och inredningsprojekt. Han har skapat möbler och inredningsdetaljer för flera olika varumärken, inklusive Offecct och Asplund. Hans designarbete kännetecknas av dess elegans och minimalism, med rena linjer och en funktionell design.

Slutsats

Mattias Stenberg är en formgivare och möbeldesigner som har gjort en stor inverkan på svensk design och inredning. Hans innovativa designfilosofi och arbete med nya material och tekniker har gjort honom till en av de mest respekterade formgivarna i branschen. Hans vinnande av Årets Nova-pris var bara en av många utmärkelser han har mottagit under sin karriär.

Stenberg har skapat en rad vackra och funktionella designarbeten, inklusive hans mest kända designarbete, Nova-lampan. Hans minimalistiska och eleganta designarbete har inspirerat många andra formgivare och har satt en hög standard för modern och tidlös design.

Sammanfattningsvis är Mattias Stenberg en formgivare att ha koll på och hans designarbete är väl värt att undersöka närmare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *